Vogelspotters, met op de voorgrond Bianca uit Naarden, en andere belangstellenden kijken op de Maarschalklaan naar een verdwaalde velduil (inzet) in een boom. (Foto: Paul van den Dungen)
Vogelspotters, met op de voorgrond Bianca uit Naarden, en andere belangstellenden kijken op de Maarschalklaan naar een verdwaalde velduil (inzet) in een boom. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Velduil in Montfoortse boom een bezienswaardigheid

Een velduil, het woord zegt het al, zit meestal in het veld, maar vorige week heeft hij zich verschanst in een boom aan de Maarschalklaan.

Montfoort - De hele week zijn er vogelspotters actief op de Maarschalklaan, waar een velduil in een dennenboom zit met onder hem nog twee ransuilen. De uil verblikt of verbloost niet van al die belangstelling. Hij zit slaperig op een tak en af en toe krabt hij eens achter zijn oor. Ook het produceren van een braakbal gaat gewoon door. Vrijdag zijn het Bianca uit Naarden die via, via een bericht over de uil had gekregen. Zij heeft een mooie foto gemaakt terwijl de uil zijn braakbal uitspuwt. Verderop staat Bert Broers uit Tilburg te fotograferen, ook hij is via een bericht naar Montfoort afgereisd. Normaal fotografeert hij deze uil 's nachts in het veld. Dinsdag stonden hier wel 10 fotografen, maar het nieuwtje is er inmiddels weer af. Bianca rijdt straks door naar Wageningen. Zij kreeg net nog een berichtje dat daar op de Veerdam een steenuil in een boom zou zitten. Ze vindt het de moeite waard om daar nog wat foto's van te schieten. Bert Broers houdt het hier in Montfoort voor gezien. Er staat een gure wind en meer dan dit is er niet te zien. Dan maar in een warme auto terug naar Tilburg.

Shopbox

Meer berichten