Impressie van een eerdere thematour
Impressie van een eerdere thematour (Foto: André Roosenburg)

Bezoek een duurzaam huis in de regio

Regio Utrecht - Gastvrije huiseigenaren in regio Utrecht stellen op 28 en 29 maart hun woning open voor bezoekers om te vertellen over de duurzame maatregelen die zij namen. Wie eens een duurzaam huis van binnen wil bekijken, is van harte welkom bij de thematours. 

Tijdens de rondleidingen delen de huiseigenaren hun ervaringen met bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen of duurzaam renoveren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Huiseigenaar Teus van Haren renoveerde zijn villa uit 1924 en nam daarbij een aantal duurzame maatregelen: de woning is geïsoleerd, voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming en balansventilatie. “Het huis is niet alleen van het gas af, maar wij hebben het hele jaar een prettig binnenklimaat.” Op zondag 29 maart laat hij het resultaat zien tijdens een thematour. Zaterdag 28 maart kunnen bezoekers ook langs bij de thematours ‘hybride warmtepomp’ in Leidsche Rijn, de thematour ‘aardgasvrij wonen’ in Wijk bij Duurstede en ‘duurzaam renoveren’ Breukelen.

Modelwoning ‘gasvrij thuis’

In Overvecht worden speciale thematours georganiseerd in een modelwoning, waarbij een energieadviseur en een medewerker van de gemeente aanwezig zijn. De woning uit 1930 is in opdracht van de gemeente geïsoleerd en voorzien van allerlei duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, tochtstrips, een inductiekookplaat en zonnepanelen. Tijdens de thematour op 21 en 28 maart kunnen bezoekers de aanpassingen bekijken en krijgen zij advies van de energieadviseur.


De thematours worden georganiseerd in samenwerking met U-Thuis en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Een volledig overzicht van de thematours in Nederland is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen bezoekers zich ook inschrijven. Per thematour is er plek voor tien tot vijftien bezoekers.

Shopbox

Meer berichten