Foto:

NLdoet roept op activiteiten af te gelasten

Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. 

Voor komende vrijdag en zaterdag stond de 16e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, gepland. Er stonden landelijk zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander. 

Waarnemend directeur Marc van Hal: ''We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te zien naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden.”


Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden