Foto: Pixabay

FC Oudewater doet sportpark op slot voor voetballende kinderen

Oudewater - De toegang tot sportpark Markveld is inmiddels verboden, sinds het bestuur van voetbalclub FC Oudewater heeft geconstateerd dat er grote groepen kinderen, naar schatting 100, op het sportpark aan het voetballen zijn.

De vereniging begrijpt dat deze kinderen graag willen voetballen of bij elkaar zijn. ''Echter de overheidsmaatregelen laten dit simpelweg niet toe en nog belangrijker deze kinderen lopen onder elkaar het risico het virus te verspreiden! Dat is niet de bedoeling.''


FC Oudewater heeft, zoals eerder gemeld, alle activiteiten op het sportpark tot en met 6 april gestaakt. Tot nader order betekent dit dat het sportpark Markveld ook gesloten is voor onbevoegden. Dit houdt in dat er géén bezoekers, lid of geen lid, op het park mogen komen. Er mag dus ook niet gevoetbald worden.

De vereniging roept ouders dan ook op om hun kinderen te vertellen dat ze niet op het sportpark mogen komen om te voetballen.


Enige uitzonderingen zijn de kinderen kinderen van ouders met vitale beroepen die opgevangen worden door kinderopvang YellowBellies en hun begeleiders. Ook in het kader van het voorkomen van de besmetting van deze kinderen en hun ouders noemt de vereniging het voor anderen niet gepast om op het sportpark aanwezig te zijn.

Er zullen dan ook hekken geplaatst worden om de toegang tot het sportpark verder te blokkeren. Bestaande toegangshekken zijn al gesloten en er zullen waarschuwingsborden opgehangen worden. De YellowBellies zullen kinderen van het terrein weg sturen.


In overleg met de gemeente Oudewater zal bekeken worden of er extra toezicht moet worden gehouden en/of er gehandhaafd zal moeten worden indien deze oproep en de maatregelen onvoldoende effect hebben. Het bestuur van FC Oudewater hoopt echter dat het niet zover hoeft te komen.

Shopbox

Meer berichten