Roos doet opnieuw een paar mooie tekeningen in de brievenbus van het Futurahuis aan de C. Valeriusstraat in Oudewater. (Foto: Jan Leeuwenburgh)
Roos doet opnieuw een paar mooie tekeningen in de brievenbus van het Futurahuis aan de C. Valeriusstraat in Oudewater. (Foto: Jan Leeuwenburgh) (Foto: Jan Leeuwenburgh)

Roos verrast ouderen met mooie tekeningen

Juist de ouderen in de woon- en zorgcentra hebben het moeilijk omdat bezoek niet meer mogelijk is. Roos verraste ze.

Oudewater – Net als alle andere kinderen zit Roos Leeuwenburgh (14) nu helemaal thuis. Ze mist haar juf en school waar ze Voortgezet Speciaal Onderwijs volgt. Roos knutselt en tekent graag. Ze is erg sociaal. Onlangs kwam ze toevallig voor het eerst in contact met Futura, het huis voor kleinschalige ouderenzorg. Ze vond namelijk, samen met haar moeder, een grote moer op straat. Die bleek na een bericht op Facebook van een rolstoel te zijn van Futura. Roos hoorde over de oudere mensen daar, die nu niet meer naar buiten kunnen. “Ik vond het zo sneu dat ze niet meer naar buiten kunnen.” 

Ze maakte drie mooie tekeningen en duwde ze door de brievenbus bij Futura met afzender Roos. Futura reageerde ook weer via Faceboork; ‘Dankjewel Roos. We weten niet wie je bent maar jouw mooie en kleurrijke tekeningen hebben een prominente plaats in de huiskamer van het Futurahuis in Oudewater gekregen.’ 

Roos is van plan om ook voor de Wulverhorst nog een paar mooie kunstwerken te maken. Maar eerst kregen de bewoners van Futura nog een paar mooie tekeningen van Roos. Ze deed ze zelf weer door de bus.

Shopbox

Meer berichten