Nick en Lizzy tekenden op de stoep voor het Medisch Centrum in Oudewater hartjes en bedankjes voor het medisch personeel. (Aangeleverde foto)
Nick en Lizzy tekenden op de stoep voor het Medisch Centrum in Oudewater hartjes en bedankjes voor het medisch personeel. (Aangeleverde foto)

We willen allemaal wel iets extra's doen voor een ander

In deze bizarre tijd ontstaan mooie initiatieven van burgers. Hartverwarmend en positief. Hier een paar voorbeelden.

Oudewater – Carola van Harmelen met haar kids Nick en Lizzy wilden het personeel en artsen van Het Medisch Centrum een hart onder de riem steken. Ze gingen zaterdag naar het Medisch Centrum en tekenden met stoepkrijt veel hartjes. Ze deden dit aan de achterkant van het gebouw waar de ingang van de artsen en het personeel is. Met een groot ‘Dankjewel’ bedanken ze het medisch personeel. Ook de ingang van de apotheek en de zijingang van de seniorenflat kregen hartjes. 

Hospice Oudewater ontving van Fresco Flowers Aalsmeer een groot aantal boeketten rozen. Voor de vrijwilligers van het Hospice. “Een mooi gebaar en een opstekertje.” noemt coördinator Mary Ann Eijs het. 

Een ander initiatief kwam van zzp-er Anne Alles. Doordat ze nu ook geen werk heeft kwam ze op het idee om stroopwafels in te kopen. Ze verkocht ze per drie pakjes in een kraampje bij de Coop, waarvan er één gedoneerd werd aan de ouderen in Oudewater. “Het was ontroerend”, zegt Anne die later 180 pakjes stroopwafels kon bezorgen bij de Wulverhorst, Futura en aanleunwoningen. Een oudere met tranen in de ogen; "Dit maakt mijn dag goed."

Shopbox

Meer berichten