Foto:
De columns van Margreet

Wat is ons huis waard?

Noodgedwongen moeten we ons terugtrekken in onze huizen. Ons leefterrein is voor velen onder ons op dit moment niet groter dan dat.

 Je huis is  the place to be . En waarschijnlijk   to stay  voorlopig.  There is no place like home  krijgt ineens een heel andere lading. Ik kan nog wel even doorgaan met allerlei teksten opnoemen die al lang in onze huizen hangen of neergezet zijn. Want aan leuke huisdecoratie hebben we jaren massaal gedaan. En nu moeten we ineens gaan ervaren wat ons huis waard is. Natuurlijk heb ik het hier niet over de geldelijke waarde van ons huis. Die prijzen waren toch al over de top. Nee, nu we worden geconfronteerd met de werkelijke waarde. Wat is ons huis waard?

Wat een luxe en weelde

Is het een plek van veiligheid en gezelligheid? Of is het een plek waar de muren na een week van veel binnen zitten al op ons af dreigen te komen? Net als jij word ook ik met deze vraag keihard geconfronteerd. Is mijn huis een Home, ook nu? Wij zijn al jaren enorm gelukkig en dankbaar voor ons huis. Die dankbaarheid spreken we bijna dagelijks uit. Maar in deze bizarre tijd is er toch weer een extra dimensie en uitdaging bij gekomen. Dankbaarheid die blijft, zeker als ik ook nog eens de berichten en beelden van de vele vluchtelingenkampen in deze wereld op dit moment voorbij zie komen. Wat een luxe, wat een weelde en comfort hebben wij nog steeds! Mijn kledingkasten puilen uit, ik realiseer me dat ik hier al jaren aan het hamsteren ben geweest, de komende tien jaar hoeft er echt geen broek of blouse meer bij. Daarnaast ligt mijn zolder vol met mooie spullen, die ik maar eerst moet gaan gebruiken. Maar de uitdaging voor ons allemaal, ook voor mij, is dat we nu ook rust moeten gaan vinden in dat comfortabele huis. Want al onze huizen, groot en klein, zijn miljoenen waard. Misschien helpt deze gedachte je de komende tijd door.

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden