Robin Gruters-Stelwagen organiseert vanuit huis op provinciaal niveau hulp tijdens de coronacrisis. (Foto: Paul van den Dungen)
Robin Gruters-Stelwagen organiseert vanuit huis op provinciaal niveau hulp tijdens de coronacrisis. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Vele helpende handen maken licht werk

Van alle kanten wordt er tijdens de corona-crisis op de sociale media een groot aantal berichten geplaatst met daarin een uiterst gevarieerd hulpaanbod. Het lijkt er op dat er meer aanbod dan vraag is.

Montfoort - Ook in Montfoort staan veel mensen klaar om hulp te bieden aan hen die dat in deze tijd juist zo nodig hebben. Een daarvan is Robin Gruters - Stelwagen (29). Sinds de kinderen niet meer naar school mogen voelt het alsof ze ook een beetje in sociale quarantaine zitten, Robin heeft intussen, samen met haar vriendinnen Karlijn Wolthuis, Sandra de Groen uit Zeist en Sarina Nieboer uit Vianen een coronahulpgroep opgezet, die zich meer richt op de provincie Utrecht. (#coronahulp groep provincie utrecht). 

Op de verschillende sites in Montfoort, Zeist en Vianen, waaronder Facebook, hebben de dames oproepen geplaatst en hulp aangeboden. Dat varieert van het doen van boodschappen, uitlaten en/of verzorgen van huisdieren, hulp in de huishouding of het kopen van plantjes voor het opknappen van de tuin, dagelijks even telefoneren voor een kletspraatje en noem maar op. Robin Gruters: "Naast de genoemde voorbeelden zijn er natuurlijk nog andere hulpvragen mogelijk. Wij hebben zowel op Instagram, Twitter als Facebook onze hulp aangeboden. Natuurlijk weten we dat de sociale media bijna ontploffen van dit soort acties, maar voor Montfoort kwamen we nog niet veel tegen. Daarnaast valt het ons ook op dat we wel hulp aanbieden, maar dat de vraag naar hulp op dit moment nog minimaal is. En dat komt echt niet alleen omdat de senioren geen internet of Facebook zouden hebben. Daarom brengen wij ons initiatief nog maar eens extra onder de aandacht van de mensen in Montfoort en Linschoten. Wij zijn er klaar voor om aan de mensen die hulp nodig hebben deze ook te geven, dus: U vraagt en wij draaien." 

Omdat veel mensen door de corona-crisis thuis zitten, is dit grote hulpaanbod niet verwonderlijk. Toch stokt de hulpvraag. "Maar de crisis is nog niet voorbij" zegt Robin. "Ik denk dat er nog heel wat hulp gevraagd gaat worden."

Iedereen in Montfoort, Linschoten en Oudewater die tijdens de corona-crisis een hulpvraag heeft kan die indienen bij de coronahulpgroep provincie utrecht. Via Instagram of Twitter op #coronahulp groep provincie utrecht. Wanneer u liever een email stuurt met daarin uw hulpvraag, dan kan dat ook. Stuur dan een berichtje naar hulpgroeputrecht@outlook.com met daarin uw vraag gegevens en u krijgt snel antwoord.

Shopbox

Meer berichten