Ada Sluijs biedt bewoners van de Antoniushof een kleurrijk vitamientje aan. Mevrouw Masson kan het wel waarderen
Ada Sluijs biedt bewoners van de Antoniushof een kleurrijk vitamientje aan. Mevrouw Masson kan het wel waarderen (Foto: Paul van den Dungen )

Vitamine C met een kleurtje

Montfoort - Geïnspireerd door de actie van Eva van Vliet en Isabel Stolk in Oudewater om Nederland wat kleur te geven, besloot de Montfoortse Ada Sluijs om zaterdagmiddag naar de Antoniushof te gaan en daar de bewoners een verrassing aan te bieden.

Gewapend met kannen vers geperst sinaasappelsap, en in stukjes gesneden kiwi op prikkertjes, kleine glaasjes en een vriendelijk woordje wist zij in het atrium een aantal senioren deze lekkernij aan te bieden. Een beetje vitamine C in kleur. Ook bracht zij nog een stapel bladen mee van het magazine ‘Gezondheid’ die zij niet had kunnen uitdelen tijdens haar afgelastte workshop over magnesium. Niet iedereen die beneden in het atrium zat wilde hiervan gebruik maken, maar mevrouw Masson liet zich de fruitige verrassing goed smaken.Natuurlijk geniet ook de Antoniushof de wat meer beschermde status en krijgen de bewoners daar niet of nauwelijks bezoek meer. Dat is ook goed te zien in de ingang naar het atrium. Op een tafeltje ligt een kaartje met een tekening van de 7 jarige Tim, maar er hangt ook een tekening van Leroy. Verder staan er zo’n 25 zelfgemaakte bloemen, waarop de stelen de namen van de makers staan vermeld dat zij de bewoners een beetje op willen vrolijken nu er geen bezoek mag komen.Foto:Ada Sluijs heeft een glaasje vers geperst sinaasappelsap ingeschonken, waar mevrouw Masson heel graag van wilde proeven. Foto: Paul van den Dungen

Shopbox

Meer berichten