Markt Oudewater gaat onder voorwaarden alsnog door

Oudewater - De weekmarkt in Oudewater mag per woensdag 1 april onder voorwaarden alsnog doorgaan. Dit heeft de gemeente eind vorige week besloten. 

Voorwaarde is wel dat er alleen kramen met etenswaren aanwezig zijn en dat steeds een afstand van 1,5 meter kan worden gegarandeerd. De gemeente gaat dit zorgvuldig controleren. Als blijkt dat het te druk wordt en bezoekers zich niet aan de richtlijnen houden, wordt de markt opnieuw gesloten.
De markt werd afgelast nadat het kabinet op maandag 23 maart in een persconferentie strengere maatregelen afkondigde in de strijd tegen het coronavirus. Omdat de eerstvolgende markt al op woensdag 25 maart gepland stond, kon de gemeente er niet voor instaan dat deze verantwoord zou verlopen. De gezondheid van bezoekers en marktkooplui staat voorop. De markt heeft echter wel een belangrijke functie in de Oudewaterse samenleving. Daarom is er alsnog gezocht naar een oplossing waarbij de richtlijnen van het Rijk kunnen worden nageleefd.

In samenwerking met marktmeester, marktkooplui en handhavers is er een opzet gemaakt voor een ‘food only’-markt met veel ruimte tussen de kramen en strakke richtlijnen voor bezoekers. Als iedereen zich hieraan houdt, heeft de gemeente er vertrouwen in dat de markt nu goed kan verlopen.

Shopbox

Meer berichten