24-uurs opvang voor kinderen snel gerealiseerd

Oudewater – Terwijl de normale kinderopvang bij Jip en Janneke in Oudewater is stopgezet vanwege het coronavirus zijn er nu extra 24 uurs opvangmogelijkheden voor kinderen van ouders uit cruciale beroepsgroepen. 

Dat zijn de beroepen uit de zorg zoals artsen, verpleegkundigen en thuiszorg, maar ook uit de voedselketen. Clustermanager Caroline van Dungen; “Alle kinderen zijn welkom, ook die nog niet eerder van onze opvang gebruik maakten. Als maar één van beide ouders een dergelijk beroep heeft en andere opvang moeilijk te regelen is, dan zijn ze welkom”. De opvang van kinderen is nu uitgebreid naar 24-uurs opvang. De burgemeester heeft gevraagd of ze dit snel konden realiseren. Het kinderdagverblijf is op afspraak vanaf heden in de avonden en nachten open. 

Alle opvang even op een rijtje; Opvang 0 - 4 jarigen 24-uurs opvang in groepjes van 5 met altijd twee pedagogische medewerkers. Opvang 4 - 12 jarigen 24-uurs opvang ook in groepjes van 5 met twee medewerkers. In de ochtenden is er ook nog een leerkracht van de scholen om te helpen bij het huiswerk. Voor de grotere kinderen zijn speciaal veldbedden aangeschaft. Personeel bood zich spontaan aan om ook deze diensten te willen draaien. 

Als je hiervan gebruik wilt maken, mail tijdens kantoortijden planning@kmnkindenco.nl met vermelding ‘24-uurs noodopvang’. Of bel de clustermanager: 06-22062285, in het weekend 030-6008974.

Shopbox

Meer berichten