Ella Breij maakt graag stevige wandelingen met de honden in deze coronacrisis. ''Deze tijd geeft ook veel uitdagingen en maakt creatief.'' (Privéfoto)
Ella Breij maakt graag stevige wandelingen met de honden in deze coronacrisis. ''Deze tijd geeft ook veel uitdagingen en maakt creatief.'' (Privéfoto) (Foto: PR)
Hoe doe jij dat? In coronatijd

Ella: een bewustere balans in coronatijd

Hoe doe jij dat? Een speciale rubriek in verband met de coronacrisis. We stellen elke week iemand een paar persoonlijke vragen hoe ze omgaan met de strenge maatregelen en de gevolgen voor hun persoonlijke leven en werk.

Oudewater – Ella Breij (59) uit Oudewater is zzp-er. Enerzijds werkt ze als zorgverlener bij mensen thuis en anderzijds is ze Professional Organizer.
De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat ze nu bewust voor de zorg als prioriteit kiest. “Mijn klanten voor Personal Organizer heb ik afgebeld. Thuisbezoeken zijn nu niet gewenst. Ik hou wel telefonisch contact met ze. Maar voor mensen die uit bed moeten worden geholpen bezoek ik ze wel thuis. Dat is nu belangrijker.”
De coronacrisis maakt dat Ella in haar persoonlijk leven veel bewuster balans houdt. “Ik geniet meer van dingen en eigenlijk leef ik veel gestructureerder. Elke ochtend de zorgcliënten, lekkere wandelingen met de hond en een vast ritme thuis.”
Ella vindt dat deze tijd ook veel uitdagingen geeft en het creatief maakt. Haar kleinkinderen kan ze niet knuffelen. Maar lastiger is het dat haar dochter in mei uitgerekend is en ze wellicht haar kleinkind van achter het glas moet bekijken de eerste keer.
Ella denkt dat na de crisis het leven weer net zo hard gaat als ervoor. “Ik ben bang dat er weinig verandert als we ‘economisch’ blijven denken.”

Shopbox

Meer berichten