André Hazes, Jan Smit, André van Duijn of Cliff Richard; Robin van Beek zingt op het terras voor de bewoners van de Wulverhorst tijdens de coronacrisis. (Foto: Paul van den Dungen)
André Hazes, Jan Smit, André van Duijn of Cliff Richard; Robin van Beek zingt op het terras voor de bewoners van de Wulverhorst tijdens de coronacrisis. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Inwoners Wulverhorst blij met muzikale verrassing

Oudewater - Het was geen aprilgrap: het optreden van zanger/entertainer Robin van Beek vorige week woensdagochtend in de tuin van De Wulverhorst. 

Zijn motto is: “Zingen doe je vanuit je hart en niet vanuit een boek”. Eerder al bij het verzorgingshuis in Lopik en nu in Oudewater, op uitnodiging van en gesponsord door De Vrienden van Oudewater. Bestuurslid Leonie Hogendoorn weet dat het de ouderen opbeurt. Terwijl Robin veel bekende liedjes door de geluidsinstallatie doet schallen, gaan achter het glas in de grote zaal de armen omhoog en zie je hoe de tekst wordt meegezongen. De koks in de keuken maken er een vreugdedansje bij. Op het terras en net daarbuiten blijven mensen staan. In de aanleunwoningen van de Prinses Margrietstraat wordt volop meegedaan. Twee jongens swingen mee in hun opblaasbootje in de vijver. Als de zon de hele scene van extra warmte voorziet, deint jong en oud mee. Voorzitter Jeroen Kliver van De Vrienden van Oudewater noemt dit optreden echt iets is van en voor Oudewater. “Een kleine activiteit met groot effect”. Hij besluit met: “Laat Oudewater ook eens een kaartje naar de bewoners van de Wulverhorst sturen. Een kleine moeite maar het geeft een goed gevoel aan al die mensen die al zo lang niet naar buiten kunnen en geen bezoek mogen ontvangen.”

Shopbox

Meer berichten