Om de oevers te stabiliseren wordt nu een kunststof beschoeiing met houten afwerkrand geplaatst. Wethouder Bob Duindam sloeg de eerste paal. (Foto: gemeente Oudewater)
Om de oevers te stabiliseren wordt nu een kunststof beschoeiing met houten afwerkrand geplaatst. Wethouder Bob Duindam sloeg de eerste paal. (Foto: gemeente Oudewater) (Foto: )

Nieuwe beschoeiing voor oevers Lange Linschoten

De gemeente Oudewater is vorige week gestart met het vervangen van de oeverbeschoeiing langs de Lange Linschoten. Het betreft een eerste deel van 750 meter langs zowel de noordelijke als de zuidelijke oever.

Oudewater - De werkzaamheden zijn hard nodig, want door het verzakken van de oevers langs de Lange Linschoten is een deel van de bermen verdwenen en is het wegdek er slecht aan toe. Om gevaarlijke situaties te voorkomen zijn er vanaf eind 2017 al noodreparaties aan de oevers uitgevoerd. Om de oevers te stabiliseren wordt nu een kunststof beschoeiing met houten afwerkrand geplaatst. Nabij de Vrouwenbrug is al te zien hoe dit eruit ziet. Nadat de beschoeiing is geplaatst, worden de berm en het schuine stuk grond langs de weg hersteld.

Het was de bedoeling om het startmoment met de inwoners en betrokken partijen gezamenlijk in te luiden, maar gezien het coronavirus was dit niet mogelijk. Wethouder Bob Duindam was wel aanwezig om de eerste paal te slaan. De afgelopen jaren heeft hij veel gesprekken gevoerd met inwoners en belanghebbenden als waterschap de Stichtse Rijnlanden, Stichting Ribius Peletier JR (Landgoed Linschoten), gemeente Montfoort en de provincie Utrecht.

Shopbox

Meer berichten