Scouting draait volop door vanuit huis #ikscoutthuis

Het zijn bijzondere tijden, ook voor de ruim 190 leden van Scouting Jorisgroep Oudewater. Van het ene op het andere moment moesten de wekelijkse activiteiten in en rondom clubgebouw De Draak stoppen.

Oudewater - Dat de tientallen vrijwilligers van de Jorisgroep niet goed stil kunnen zitten bleek al snel. Onder het motto 'Stay@home' werden al snel tientallen ideeën bedacht en de eerste '#ikscoutthuis -opkomsten' waren een feit. "Zolang de maatregelen vanuit de overheid gelden kunnen leden uit alle leeftijden thuis, binnen of veilig in de tuin, gave avonturen beleven. Van een echte Scoutingspeurtocht in huis voor de jongste leden tot een online opkomst met behulp van allerlei apps'', legt voorzitter Lars Vermeij uit.

Minstens elke twee weken, soms zelfs vaker, worden nieuwe activiteiten gedeeld met de jeugdleden. Sjors van Zandwijk is leiding bij de welpen, jongens van 7-11 jaar. "Samen avonturen beleven, waar je stiekem en ongemerkt ook nog iets van leert, hoort bij Scouting. Met de activiteiten die we hebben bedacht, kunnen jeugdleden thuis lekker van de bank afkomen, hun vrienden en vriendinnen op afstand ontmoeten en plezier beleven."
De leukste activiteiten worden gedeeld op de Facebook- en Instagrampagina van de groep: Facebook.com/Jorisgroep of Instagram.com/Jorisgroep.

Shopbox

Meer berichten