Even voorstellen: Yolan Koster


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Even voorstellen: Yolan Koster

Afwisselend met collega Bob Duindam uit Oudewater verzorg ik de komende tijd een column in deze krant. Linschoten en Montfoort zijn mij gelukkig goed bekend; ik woon net over de A12 in de achtertuin van Montfoort (Harmelen). Maar bestuurlijk ken ik de gemeente ook redelijk.

Van 2012 tot 2018 was ik wethouder in Woerden en kwam ik regelmatig in Montfoort. Met Jan Vlaar en Ineke Langerak heb ik goed samengewerkt; bijvoorbeeld over FermWerk of de ontwikkelingen in de Jeugdzorg. Helaas heb ik toen ook de teloorgang van de bibliotheek in Montfoort zien gebeuren. Treurig was dat.

Jammer dat Jocko Rensen weg is, maar ik ben blij dat het Progressief Akkoord mij heeft voorgedragen als zijn opvolger.

In jaren ben ik de oudste in het college (ik ben van 1952), maar qua Montfoortse bestuurlijke ervaring natuurlijk de jongste. Gelukkig is die ervaring ruimschoots aanwezig bij de overige drie collegeleden en in de gemeenteraad.

De komende twee jaar ben ik verantwoordelijk voor het sociaal domein en duurzaamheid. De energiestrategie en het Huis van Ervaring ‘liggen’ op mijn tafel. Net als het zoeken naar woon/zorg mogelijkheden voor mensen met dementie en het laten bouwen van een nieuwe brede school. En nog zo veel meer.

De inhoud van deze columns laat ik afhangen van de actualiteit en van wat mij op dat moment bezighoudt. Het kan over mijn werkzaamheden gaan, maar ik schroom ook niet om persoonlijke besognes met u te delen; laat u verrassen!

Voor nu: houd het hoofd koel en het hart warm. Tot ziens in Montfoort.

Yolan Koster-Dreese, 
wethouder Montfoort

Shopbox

Meer berichten