Yolan Koster: Iedere dag hulp


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Yolan Koster: Iedere dag hulp

Vanwege mijn beperkingen heb ik iedere dag hulp nodig. Om de schade aan mijn lijf in toom en mijn huis een beetje schoon te houden, komt er iedere dag iemand over de vloer om mij te helpen.
Ik was al weken snifferig en wat benauwd en drie weken geleden mondde dat uit in de diagnose griep met symptomen die doen denken aan corona. Direct heb ik besloten alle bijeenkomsten en zelfs alle 1-op-1 ontmoetingen te vermijden. Het telefonisch vergaderen is dankzij Zoom, Microsoft teams en tig andere apps ondertussen tot een nieuwe werkelijkheid verheven.

Helaas is dat niet uitvoerbaar als het om persoonlijke verzorging gaat. Daar heb je nog steeds handen, een koel hoofd en een warm hart voor nodig.
Elke dag zijn ze er: handschoenen aan, zijden sjaaltje voor neus en mond (want mondkapjes zijn nergens te krijgen!) en waar enigszins mogelijk op afstand. We houden elkaar goed in de gaten want het virus is een slinkse rakker en reist ongemerkt mee. Ik ben blij dat ze me nog steeds komen helpen, want alleen zou ik het eigenlijk niet redden.
Mensen in de zorg vind je op vele plekken, niet alleen in de ziekenhuizen. Beschermde woonvormen, verpleeghuizen, maar ook bij mensen thuis wordt iedere dag weer opnieuw het noodlot getart om de kwaliteit van leven van mensen die afhankelijk en vaak kwetsbaar zijn in stand te houden.
Houd dat goed in gedachten ook, of juist als de virusstorm straks is gaan liggen.
En gelukkig is mijn griep zo goed als over.

Yolan Koster-Dreese, 
wethouder Montfoort

Shopbox

Meer berichten