Yolan Koster: Juiste stappen


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Yolan Koster: Juiste stappen

De aarde draag ik een warm hart toe en de afgelopen jaren heb ik onder andere, om mijn huis klimaatvriendelijker en tóch gerieflijker te maken, tal van maatregelen genomen. Zo zitten er nu ongeveer 100 gaten in mijn buitenmuur, omdat ik de spouwisolatie heb laten vervangen. Mijn huis, gebouwd in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw, kochten we begin deze eeuw als een geïsoleerd huis. Recent heb ik dat eens laten nakijken en ‘isolatie’ begin jaren 70 heeft toch een andere betekenis dan begin jaren 20 van deze eeuw!

Laat je eens adviseren over energiegebruik

De afgelopen jaren heb ik het platte dak bijna geheel laten bedekken door zonnepanelen, overal dubbel glas laten aanbrengen en dak- en vloerisolatie geregeld. En dan nu de spouwmuren volgespoten. Op 30 april jongstleden is een warmtepomp naast de cv ketel geïnstalleerd. En dat lijkt me dan wel voldoende zo.

Ervoor zorgen dat ik zo min mogelijk energie gebruik en zo veel mogelijk zelf opwek, is al zolang ik me kan herinneren belangrijk. Waar het kan maak ik gebruik van subsidieregelingen, maar ook het overstappen op LED door het hele huis zorgt voor een positieve invloed op mijn bankrekening en op mijn gemoedsrust.

Niet iedereen kan het zo doen. Maar iedereen kan zich wél laten adviseren over wat er mogelijk is in je huis. En dan op basis van dat advies de juiste stappen zetten die passen bij je eigen opvattingen over energiegebruik en natuurlijk bij je portemonnee.

Kijk maar eens op www.rvo.nl voor mogelijkheden en subsidies, of neem contact op met Duurzaam Montfoort via hun site www.duurzaammontfoort.nl

Yolan Koster-Dreese, 
wethouder Montfoort

Shopbox

Meer berichten