Plannen voor water in je buurt? Vraag subsidie aan!

Regio - De subsidieregeling voor duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn is opnieuw verlengd. Bewonersgroepen, schoolklassen en wijkcomités met plannen voor water in eigen omgeving kunnen bij het waterschap een subsidie van maximaal 5000 euro aanvragen.

In 2019 ontvingen 21 initiatieven uit Lopik, IJsselstein, Utrecht, Zeist, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug subsidie voor uiteenlopende projecten: onder meer voor een opruimactie voor zwerfafval, de aanleg van groene daken, diverse workshops op scholen over plastic soep en het maken van waterspuwers voor op de regenpijp, de realisatie van een waterspeelplaats, een documentaire over waterbeheer en het watervriendelijk inrichten van twee schoolpleinen. Witte plekken zijn volgens het waterschap nog onder meer Oudewater, Montfoort en Woerden.
Elke stichting, vereniging of één persoon namens een groep mensen kan de subsidie aanvragen. Het project of de activiteit moet natuurlijk wel in het beheergebied van De Stichtse Rijnlanden plaatsvinden. Per aanvraag stelt het waterschap maximaal 5.000, inclusief BTW beschikbaar, waarbij het waterschap ten hoogste de helft van de kosten van het project of de activiteit betaalt.
Meer informatie en een aanvraagformulier is te vinden op de webpagina: www.hdsr.nl/blauwinitiatief

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden