Met het passeren van de voor zijn woning opgestelde kist en het leggen van bloemen brachten tal van mensen een laatste groet aan de onlangs overleden Jan van der Stoep. (Foto: Paul van den Dungen)
Met het passeren van de voor zijn woning opgestelde kist en het leggen van bloemen brachten tal van mensen een laatste groet aan de onlangs overleden Jan van der Stoep. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen )

Ter nagedachtenis: Jan van der Stoep (1947-2020)

Montfoort - Met een drive through is vrijdagmiddag door een groot aantal vrienden en bekenden afscheid genomen van Jan van der Stoep. 

Het geluid van de in file passerende auto's of van de kwakende kikkers in de nabijgelegen singeltjes werd soms onderbroken door applaus van de familie. Op het pleintje voor zijn woning aan de Stadhouderslaan stond zijn kist opgesteld, omgeven door foto's, ballonnen en bloemen. Ondanks de coronamaatregelen werd het zo toch een gedenkwaardig afscheid. De in Rotterdam geboren Jan van der Stoep was in 1974 de oprichter van de OBS de Hobbitstee en was daar 34 jaar lang directeur van. Na zijn afscheid als voorzitter van Voetbalvereniging Montfoort werd hij voorzitter van de Stichting Beheer Sportpark Hofland. Een aimabel mens of, zoals zijn rouwkaart vermeldt, een man met liefde voor taal, een super opa, fantastische (schoon)vader, grote Liefde van Ineke, keeper, interim-trainer en voorzitter van zijn club v.v. Montfoort; The Orange Machine. In het onderwijs een rots in de branding en boegbeeld voor heel veel kinderen. Zijn markante, pijp rokende verschijning laat bij iedereen die hem kende een onuitwisbare indruk achter. Na de condoleance namen op Sportpark Hofland nog een aantal v.v. Montfoort fans, in oranje getooid, op hun eigen wijze afscheid. Daarna werd in besloten kring in crematorium IJsselhof in Gouda definitief afscheid genomen.

Shopbox

Meer berichten