Provincie onderzoekt reisgedrag in coronatijd

utrecht - De provincie Utrecht onderzoekt het effect van de corona maatregelen op het reisgedrag van de inwoners. 

Op dit moment is er ruim een kwart minder verkeer op de weg in Utrecht. Het gebruik van het openbaar vervoer in de provincie is naar circa 10 procent gedaald. Door inwoners te vragen naar hun reisgedrag vóór, tijdens en na de coronamaatregelen krijgt de provincie inzicht in de impact van beperkende maatregelen op het verkeer en openbaar vervoer.
In de enquête worden vragen gesteld naar de ervaringen met thuis werken en thuis studeren. De afgelopen jaren waren veel inspanningen van de provincie Utrecht erop gericht om mensen bewuster om te laten gaan met mobiliteit. Thuiswerken wordt gepromoot om de druk op Utrechtse wegen, het openbaar vervoer en het milieu te ontlasten. Nu doen veel inwoners hiermee op grote schaal ervaring op. Daarom is het uitgerekend nu interessant om te bekijken hoe dit beleefd wordt en of men verwacht blijvend anders te werken, te vergaderen, te leren en sociale contacten te onderhouden.
In het onderzoek krijgt de veiligheid van het openbaar vervoer bijzondere aandacht. Gekeken wordt naar de maatregelen die men kan nemen om reizigers na de coronacrisis veilig gebruik te laten maken van het openbaar vervoer.
Het invullen van de vragenlijst is mogelijk tot en met 26 mei. Ga daarvoor naar www.moventem.nl/utrecht.

Shopbox

Meer berichten