De zogeheten dakruiter, het torentje waarin zich ook het carillon bevindt, is dringend aan herstel toe.
De zogeheten dakruiter, het torentje waarin zich ook het carillon bevindt, is dringend aan herstel toe. (Foto: Wikimedia Commons)

Oude Stadhuis maanden zonder karakteristiek torentje

Montfoort - Tijdens werkzaamheden aan het Oude Stadhuis is gebleken dat diverse herstelwerkzaamheden nodig zijn aan de zogeheten dakruiter, het karakteristieke torentje waarin zich ook het carillon bevindt.

De dakruiter wordt op woensdag 3 juni van het oude stadhuis gehaald. Dit is noodzakelijk om een juiste inventarisatie te maken van de herstelwerkzaamheden en om deze op een verantwoordelijke manier te kunnen uitvoeren. Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden een aantal maanden duren.

Vanwege deze werkzaamheden is op woensdag 3 juni van 07.00 uur tot 14.00 uur de IJsselpoort onder het Oude Stadhuis afgesloten voor doorgaand verkeer. Om de toren af te kunnen voeren is het daarnaast noodzakelijk om de Hoogstraat ter plaatse voor een korte tijd af te sluiten. Er worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente Montfoort probeert de overlast tot een minimum te beperken en verzoekt iedereen vriendelijk rekening te houden met deze tijdelijke situatie.

Shopbox

Meer berichten