Yolan Koster: Memory Lane


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Yolan Koster: Memory Lane

Zo’n wandeling langs het ‘Laantje der herinneringen’ doet wel wat met mij. Enkele weken geleden herstellend van de griep, was ik vastbesloten van de nood een deugd te maken. Alle archiefdozen met spullen uit de vorige eeuw moesten worden geruimd! Zo’n voornemen brengt echter niet alleen volle papiercontainers, maar ook heel wat emotioneel gedoe met zich mee.

Gelukkig hele fijne herinneringen

Zo kwam ik de overlijdensaktes van mijn vader en moeder en meer recent van mijn beste vriendin en van mijn echtgenoot tegen. Die laatste twee zijn dan wel van deze eeuw, maar in de opruimmodus passeerden ze toch mijn handen. Ze zijn natuurlijk niet in de papiercontainer terecht gekomen. Er vloeiden wel veel tranen; ik heb gelukkig hele fijne herinneringen aan deze vier lieve, mooie mensen.

Maar er kwam ook troost uit de stoffige dozen: oude publicaties van mijn hand over mensenrechten, emancipatie, de schoonheid van het verschil, de kracht van grenzen verkennen. Het voordeel van ouder worden is dat je steeds meer materiaal krijgt om op terug te kijken. En ook na te gaan welke invloed die tijd heeft (gehad) op mijn opvattingen. En daar kwam de troost: dezelfde opvattingen heb ik blijkbaar al vele jaren, al zijn ze in de loop van de tijd wel wat meer gepolijst en hier en daar wat meer genuanceerd. En ik heb er blijkbaar ook dingen bijgeleerd. Gelukkig maar, je bent nooit te oud om te leren!

Ouder worden en kunnen reflecteren, het is een wonderbaarlijke schatkamer. Ik gun ze u van harte!

Wethouder Yolan Koster - Montfoort

Shopbox

Meer berichten