Foto:

Nieuwe gemeentesecretaris Oudewater

OUDEWATER - Na 3,5 jaar vertrekt de huidige gemeentesecretaris van Oudewater, Wubbo Tempel. Hij hoopt op 2 juli geïnstalleerd te worden als wethouder in Krimpen aan den IJssel. In de afgelopen jaren heeft Wubbo zich onder meer ingespannen de ambtelijke samenwerking met Woerden optimaal te laten verlopen. Dat is goed gelukt. Beide colleges staan op het punt deze samenwerking voor vijf jaar te verlengen. Het college van B en W bedankt de heer Tempel voor zijn inzet en de goede samenwerking.

Jethro Michel benoemd als waarnemend gemeentesecretaris

Het college van 23 juni 2020 heeft besloten de huidige loco-secretaris Jethro Michel te benoemen als waarnemend gemeentesecretaris Oudewater. Op dit moment loopt de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Een burgemeester werkt nauw samen met de gemeentesecretaris. Daarom wil het college van B en W wachten met de werving en selectie voor een nieuwe gemeentesecretaris tot de nieuwe burgemeester is benoemd.

Waarom de heer Michel?

De heer Michel is momenteel ambtelijke opdrachtgever projecten en manager vastgoed van de gezamenlijke organisatie. Hierdoor kent hij de Oudewaterse projecten al goed. Daarnaast is hij momenteel 1e loco-secretaris voor de gemeente Oudewater en Woerden. De heer Michel is hierdoor bekend met de taken en politieke omgeving van een gemeentesecretaris. Hierdoor kan hij de taken als waarnemend secretaris in Oudewater goed invullen. Het college van Oudewater wenst de heer Michel veel succes in zijn nieuwe functie.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden