Uitgesteld plezier


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Uitgesteld plezier

Het kwam niet onverwacht: de reisorganisatie heeft mijn vakantie geannuleerd! Dat heeft als voordeel dat ik de aanbetaling volledig retour krijg. Maar daar houdt het voordeel wel mee op, al kan ik deze vakantie uitgebreider gaan genieten van mijn tuin! Tuinesia, Hintergarten of welke vrolijke namen we verzinnen, dat is dit jaar mijn vakantiebestemming.

Het uitgespaarde vakantiegeld heb ik nu gestoken in wat extra nieuwe planten – calla’s, magnolia, tijgergras en cercis – en ik heb een Japanse BBQ gekocht. Het moet er nu maar eens van komen dat ik meer buiten ga koken. Natuurlijk moet ik dat eerst goed leren, dus meteen maar een boek erbij gekocht hoe ik dit kleine grijze ei – nee, géén groot groen ei! – goed kan gebruiken.

Tuinesia of Hintergarten, mijn nieuwe vakantiestek

Natuurlijk hoop ik deze zomer veel vrienden de tuin in te kunnen lokken, zodat ook zij van mijn nieuwe vakantiestek mee kunnen genieten. Vermoedelijk wordt dat wel plezier op afstand, want ik verwacht niet dat we deze zomer al van de 1,5 meter af zijn. Maar het is meer hun gezelschap wat mij vrolijk maakt dan de fysieke nabijheid – al is die natuurlijk soms ook niet te versmaden.

En de reis die voor deze zomer is geannuleerd? Daar ga ik me dan maar wat langer op verheugen, want ik vermoed dat die er volgend jaar of het jaar daarop alsnog inzit. We gaan de voorpret nog wat verder uitsmeren. Uitgesteld plezier dus.

Ik wens u in ieder geval een goede zomer toe. Houd uw hoofd koel en uw hart warm, dan komt het allemaal goed.

Yolan Koster-Dreese

Shopbox

Meer berichten