Logo zenderstreeknieuws.nl


Maria van den Hondel kreeg kreeg uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar. (Tekst en foto: Paul van den Dungen)
Maria van den Hondel kreeg kreeg uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar. (Tekst en foto: Paul van den Dungen)

Eerste Papekopper van het Jaar: Maria van den Hondel

  Cultuur

Papekop - Het slot van de aubade op het dorpsplein in Papekop op Koningsdag was tevens het startsein voor de viering van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Comité Dorpsbelang Papekop (CDP) en DorpsAktief hadden daarvoor een programma opgesteld. Voor het eerst is er een Papekopper van het Jaar gekozen.

In De Achterkant van De Dijketelg was er koffie, limonade en wat lekkers. Van de kinderen die hadden meegedaan aan de wedstrijd 'Versier je voertuig' waarbij de nodige fietsjes, steps, skelters en wandelwagens koninklijk waren versierd, hadden de winnaars inmiddels hun prijs in ontvangst mogen nemen. Terwijl in De Achterkant de Kinderbingo was begonnen en er warme wafels werden gebakken, onderhielden de Papekoppers zich in een gezellig samenzijn.
Albert Dening, voorzitter van het Comité Dorpsbelang Papekop maakte bekend dat de eerste Papekooper van het Jaar Maria van den Hondel is geworden. Zij richtte in 2013 het koor 'Papekop zingt weer' op, zit al ruim 20 jaar in het Dorpscomité, werkte mee aan het boek over Papekop met de titel 'Van Cope tot Dorp' en is al jaren bekend als kunstenaar. Haar beeldentuin met Papekoppen trekt nog altijd veel bekijks. Zij is kunstenaar en maakt regelmatig nieuw werk. Volslagen verrast ontving zij uit handen van Albert Dening het door haar zelf vervaardigde beeldje, behorende bij de Papekopper van het Jaar.

Reageer als eerste
Meer berichten