De jubilerende IJsselzangers openden zelf het tiende Korenfestival (Foto: Paul van den Dungen)
De jubilerende IJsselzangers openden zelf het tiende Korenfestival (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

IJsselzangers jubileren op geslaagd eigen Korenfestival

  Cultuur

Zowel vrijdag- als zaterdagavond droeg een goed gevuld St. Joseph bij aan het succes van het 10e Korenfestival. Shantykoor De IJsselzangers organiseerde niet alleen deze speciale editie, maar vierde meteen ook het 15-jarig bestaan.

Montfoort - De avond werd geopend met een welkomstwoord van voorzitter Cor Janmaat. Het is een goed gebruik van De IJsselzangers om tijdens het jaarlijkse korenfestival, een vereniging of stichting zichzelf te laten presenteren. Het was Ingelize Blonk die de Stichting Obliek kwam voorstellen. De deelnemers van Obliek hielpen mee in de catering en genoten daarbij zichtbaar van de avond. De jubilerende IJsselzangers, onder leiding van Ingrid Kappelle openden zelf het festival. Ook burgemeester Petra van Hartskamp, die samen met haar echtgenoot aanwezig was, feliciteerde het koor met deze mijlpaal.
Na de pauze volgden optredens van De Kaapstander uit Oudewater, de koren Ludiek en Sterk Spul uit Linschoten en het Weteringkoor uit Cabauw. Zaterdagavond zongen De Vlisterzangers uit Haastrecht, Theaterkoor Marcello, New Generation en uit Woerden Bravour.
In de pauze was er een verloting, terwijl na afloop gezellig werd nagepraat. Voorzitter Cor Janmaat: `Samen muziek maken en samen zingen geeft vaak een mooie interactie tussen publiek en koor. Wij kijken in elk geval terug op twee zeer geslaagde avonden."

Meer berichten