Cineast Didier Chabi wil zijn woonplaats Montfoort nog meer op de kaart zetten met zijn toekomstige serie 'Montfoort Mon Amour'. De filmserie wordt in Montfoort opgenomen, met liefdesverhalen van Montfoorters zelf. (Foto: Paul van den Dungen)
Cineast Didier Chabi wil zijn woonplaats Montfoort nog meer op de kaart zetten met zijn toekomstige serie 'Montfoort Mon Amour'. De filmserie wordt in Montfoort opgenomen, met liefdesverhalen van Montfoorters zelf. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Montfoort Mon Amour film over liefde in Montfoort

  Cultuur

Didier Chabi is geboren in Benin. Een Franstalig land in het westen van Afrika dat grenst aan Togo, Nigeria, Niger en Burkina Faso en de Baai van Benin. In 1998 komt hij naar Nederland en woont hij inmiddels met zijn Valerie al weer zeven jaar in Montfoort.

Montfoort - Didier Chabi begint in 1994 aan een filmopleiding in Burkina Faso. Omdat er daar te weinig mogelijkheden zijn gaat hij naar Berlijn waar hij een vervolgopleiding doet en ook de toneelschool bezoekt. In 1998 komt hij naar Nederland en doet met succes auditie voor een rol in de serie All Stars. "Ik ben een onafhankelijk filmmaker en sociaal geëngageerd. Ik help mensen zichzelf uit te drukken, zonder woorden in de mond te leggen. Er is een groot verschil tussen het vertellen van verhalen van mensen of mensen hun eigen verhaal laten vertellen."
Didier Chabi noemt zich een filmmaker die de mensen betrekt bij de totstandkoming van de film. Vanaf het scenario tot aan het beeld. "Mijn ideeën en visie zijn de belangrijkste redenen waarom de grote filmindustrie mij niet laat meetellen. Dat is zowel een geluk voor mij als voor de mensen in mijn films. Als onafhankelijk cineast kan ik goed uit de voeten met mijn eigen vindingrijkheid. Ook kan ik het mij veroorloven weerstand te bieden aan de verleidingen van de grote filmindustrie. De laatste tien jaar heb ik mijn vaardigheden geperfectioneerd in Hollywood. En ik moet bekennen dat voor mij het maken van films die er werkelijk toe doen, een goede beslissing is geweest."

Het filmproject 'Montfoort Mon Amour' wordt in Montfoort opgenomen met in de hoofdrol een jongen en een meisje. Het wordt een serie die in een groot aantal afleveringen laat zien hoe veelzijdig de liefde is. Maar de verhalen komen van de Montfoorters zelf.

Chabi heeft al een aantal mensen geïnterviewd, maar wil nog veel meer liefdesverhalen horen. "Ik denk dat naarmate de afleveringen verder groeien, de interesse van de Montfoorters zal toenemen. Het project zal de inwoners er steeds verder bij betrekken om ook hun onuitgesproken echte liefdeservaringen te delen. Deze openbaringen worden niet op film of geluid vastgelegd, maar door mijzelf opgeschreven en later in een scenario verwerkt. Niets uit deze verhalen is herleidbaar naar de personen die het mij hebben verteld. Daar sta ik garant voor." Montfoort Mon Amour is een serie die laat zien hoeveel gezichten de liefde heeft.

De website montfoortmonamour.com komt binnenkort in de lucht en geeft de bezoekers aanvullende informatie. Didier Chabi van de Montfoort Film Studios B.V is te bereiken op 06-29 23 71 62.

Shopbox

Meer berichten