Foto: Marcel Walinga

Kids in Concert wederom groot succes!

  Cultuur

Sinds 2013 organiseert muziekvereniging Ons Genoegen “Kids in Concert”.

Een concept waarbij de gehele uitvoering draait om leerlingen die zowel solo als in groepjes kunnen laten horen wat ze (al) kunnen. Bovendien wordt er op de dag een nieuw muziekstuk ingestudeerd welke diezelfde middag nog wordt uitgevoerd door de beide leerlingenorkesten.

Het leelingenorlkest olv Jan de Koning speelde o.a. muziek van de Efteling en “Any Dream will do”, het bekende stuk uit de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat.

De leerlingen drumband o.l.v. Betty Schrijvershof had o.a. een stuk ingestudeerd waarbij er op stoelen werd gespeeld, een verrassend leuke manier om muziek te maken!

Bij Ons Genoegen kunnen zowel slagwerkers als bespelers van blaasinstrumenten al snel opgenomen worden in de leerlingenorkesten. Kinderen leren zo sneller samen spelen en trekken zich aan elkaar op. Een succesvolle formule welke een aantal jaren geleden door drijvende kracht Ruud de Groot is opgezet.

Het Atrium van het Antoniushof was weer goed gevuld met belangstellenden en de kinderen presteerden weer buitengewoon. We hebben mensen gezien die tot tranen geroerd waren van de prestaties. Bijna 50 leerlingen in opleiding bij Ons Genoegen kwamen al dan niet solo in actie deze dag.

Sommigen zijn alweer enkele jaren lid maar zelfs de jongste leden kwamen al in actie. Zo kwam Maartje op de altsaxofoon en de Syrische Mikhaeil die echt nog maar een paar weken bezig zijn al in actie deze middag. Ons Genoegen is trots en prijst zich gelukkig met zoveel talent!

Ons Genoegen onderneemt veel acties om de muziekbeoefening betaalbaar te houden voor iedereen. Zo worden de leerlingen van Ons Genoegen opgeleid door eigen leden, en worden instrumenten gratis in bruikleen gegeven aan de leerlingen. Natuurlijk werden ook de leraren in het zonnetje gezet en kunnen we weer terugkijken op een fantastische muzikale dag.

Meer berichten