Foto: Cultureel Montfoort

Leuk uitgaan kan ook dichtbij

  Cultuur

Montfoort - Hier Dooft Niets. Dat was de rode draad door het programma van de Andersons. Zij traden afgelopen zaterdag op in het Sint Joseph in Montfoort. Een sprankelend kleinkunstgezelschap bracht op eigenzinnige manier een geweldig programma vol verwondering. Scherpe, confronterende teksten, stof tot nadenken. Speciale gast was Henk Westbroek.

De aanleiding tot deze show was hun ontmoeting met een meisje dat op 17-jarige leeftijd het klooster intrad en dit na 9 jaar weer verliet. Hoe zij vanuit het beschermde kloosterleven, de confrontatie moest aangaan met een hectische samenleving. De ontmoeting met een vluchteling was treffend, beide gaan met slechts een gevulde plastic tas een nieuwe toekomst tegemoet. Het publiek werd meegenomen in de verwondering van de non, hetgeen door de Andersons is uitgewerkt tot een mooie show, aangevuld met hun zeer persoonlijke ervaringen.

Na de pauze zong Henk Westbroek twee van zijn bekendste liedjes en vertelde hij over zijn verwondering in het leven. Boeiend, maar jammer dat hij zoveel woorden en tijd nodig had om dit met het publiek te delen, waardoor de aandacht helaas verloren ging. Gelukkig bracht de zangeres met haar twee begeleiders het publiek weer snel terug in hun eigen beleving.

Heel toepasselijk werd de avond afgesloten met een lied van Cornelis Vreeswijk, "De Nozem en de Non".

Ook dit programma paste perfect in de slogan van Cultureel Montfoort "Leuk uitgaan kan ook dichtbij".

Meer berichten