Linfano speelt bij themaconcert Route 66
Linfano speelt bij themaconcert Route 66 (Foto: Michel Schouten)

Fantastisch najaarsconcert Linfano

  Cultuur

Muziekvereniging Linfano verzorgde op zaterdag 3 november een avondvullend muziekprogramma met als thema Route 66. De grote zaal in Dorpshuis De Vaart was zoals gebruikelijk bij een themaconcert, geheel in de stijl van het thema, in dit geval de bekende Amerikaanse highway “Route 66” versierd. Er stond zelfs een originele Harley Davidson motor in de zaal. De presentatie op het grote scherm ondersteunde de muziek met prachtige beelden en teksten over de muziek.

Linfano nam het publiek mee op een muzikale reis door Amerika. Met Burendag had Linschoten al even kennis met hem kunnen maken, maar dit was het eerste officiele concert met de nieuwe dirigent Olaf Schipper. Hij heeft zijn vuurdoop glansrijk doorstaan. De avond werd geopend door het leerlingenorkest. Daarna ging de fanfare verder met een prachtig werk “The Wagon Trail- (A Westbound Journey)” van Leon Vliex. Dit werk geeft een dynamische sfeerimpressie weer van de reis over de De Emigrant Trails door de emigranten met hun huifkarren tussen 1830 en 1870 uit het oosten van de Verenigde Staten. Deze kolonisten maakten de reis westwaarts op zoek naar land, goud, vrijheid of religie.

De Melody Percussion Band speelde een viertal werken waaronder de bekende nummers “Oye mi canto” van Gloria Estefan en de hit “Echame la culpa”van Luis Fonsi &Demi Lovato. Chiel Zomer, dirigent van de Melody Percussion Band werd nog even in het zonnetje gezet. Het was namelijk zijn laatste concert bij Linfano. Vanwege een verhuizing van Chiel naar het oosten van het land wordt de reistijd naar Linschoten nu wel erg lang en heeft hij aangegeven te gaan stoppen. Totdat er een opvolger is zal hij blijven repeteren met de Melody Percussion Band.

Na de pauze vervolgde de fanfare met het prachtige werk “Oregon” van Jacob de Haan. Uiteraard mocht ook “The Eagles in concert” niet ontbreken, een nummer met de grootste hits van de bekende band The Eagles. De avond werk afgesloten met de flitsende filmmuziek van de Pixar animatie supeheldenfilm “The Incredibles”.

Uit de woorden van sommige luisteraars bleek dat men weer genoten had van een sfeervolle en muzikale avond: "Het orkest speelde leuke, toegankelijke muziek, heerlijk om naar te luisteren”en “de beelden en teksten op het scherm voegen veel toe aan de sfeer, ik kreeg hierdoor zelfs nog een leuke geschiedenisles”. Dit, en het feit dat ze zaal weer helemaal vol zat, zijn toch mooie complimenten voor Muziekvereniging Linfano.

Meer berichten