Leesgroep van start over kunst

  Cultuur

Oudewater - Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op vrijdag 1 maart om 14.15 uur kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'. De informatiebijeenkomst is een initiatief van Regiobibliotheek Het Groene Hart in samenwerking met de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.
Het zal gaan om groepen van zes tot acht personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Het boek leent of koopt de deelnemer zelf. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl zijn meer titels titels te vinden, alsmede nadere informatie over de werkwijze en de kosten.
Belangstellenden voor de leesgroep kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de bibliotheek in Oudewater of bij Stichting Senia via email info@senia.nl. Bellen met 0570-562656 kan ook.
De kennismakingsbijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Het adres van de bibliotheek is Kluwen 7 te Oudewater.

Shopbox

Meer berichten