Indrukwekkend Passieconcert

  Cultuur

Meer dan 350 mensen hebben afgelopen zaterdagavond genoten van het Passieconcert, georganiseerd voor Cultureel Montfoort en de Vrienden van Johannes de Doper.

Een projectkoor bestaande uit 80 zangers o.l.v. Michiel Rozendal hebben in een periode van zes weken een geweldig repertoire ingestudeerd. Werken van Schubert, Mozart alsmede van Fauré , Jenkins en Webber. Het luisteren naar het Pie Jesu van Andew Lloyd Webber met daarin een solo van twee sopranen was indrukwekkend. De muzikale intermezzo's door de begeleiding van het orkest bestaande uit vleugel, dwarsluit en viool, lieten de klanken van de werken van Bach en Elgar op de juiste wijze klinken in de kerk. Bijzonder aan dit concert was dat er drie bewerkingen van het Ave Verum en twee van Pie Jesu werden gezongen. Allemaal erg mooi om te horen en door de presentatie en informatie van Wilfred Kemp werd de inhoud van de werken begrijpbaarder.

Met het bekende "You raise me up" werd de avond afgesloten. Een explosie van zang, muziek en solo's vulde de kerk. Een daverend slotapplaus was de beloning voor de prestatie om in een korte periode een dergelijk hoogwaardig concert neer te zetten.

Shopbox

Meer berichten