Tijdens het Culinair Lunchconcert treedt het Barbican String Quartet op. Ook daar alleen maar jonge musici. (Foto: PR)
Tijdens het Culinair Lunchconcert treedt het Barbican String Quartet op. Ook daar alleen maar jonge musici. (Foto: PR) (Foto: PR)

Klassiek van wereldklasse in Oudewater

  Cultuur

De organisatie heeft de naam veranderd in Kamermuziekfestival en wil ook de jongeren daarmee aanspreken. Een festival met een breed aanbod van intieme kamerconcerten.

Oudewater – Om het jaar wordt er een heel bijzonder Kamermuziekfestival georganiseerd dat een weekend lang duurt en musici van wereldklasse naar Oudewater weet te halen. Het oude stadhuis is een perfecte plek voor de intieme kamerconcerten. Bas Vliegenthart en Joke Kwakernaak van het bestuur, zouden graag zien dat de drempelvrees die veel mensen hebben bij een klassiek concert verdwijnen zal door het gewoon een keer mee te maken. "Het is echt bijzonder. De musici zijn zo dichtbij, dat vindt je nergens. In het gevarieerde programma zit voor iedereen wat interessants."

Op de nieuwe website is alle informatie te vinden en de vele info en filmpjes helpen om een goede keuze te maken. Het programma in het kort; Op vrijdag treedt het Delta Piano Trio op, door collega's beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles van dit moment. Zaterdagmiddag om 14.00 is het Wandelconcert met een heel open karakter doordat er op drie locaties een miniconcert wordt gegeven door het Berlage Saxophone Quartet, een saxofoonensemble van het allerhoogste niveau. Gestart wordt in de St. Franciscuskerk, daarna wandelt men naar de volgende locaties. Om 14.45 uur de St. Michaëlskerk en eindigend bij Arco Architecten om 15.30 uur met een hapje en een drankje. Voor dit concert staat een giftenpot klaar.

Op zaterdagavond staat er opera op het programma van sopraan Miren Urbieta en Joana Otxoa de Alaiza op piano. De sopraan Miren Urbieta-Vega is een rijzende ster in Spanje.

Op zondag om 12.00 is er een het culinair lunchconcert met smakelijke gerechten in het Muziekhuis. Je eet wat beroemde componisten zo lekker vonden. De smeuïge verhalen hierover zullen de maaltijd onvergetelijk maken. De prijs hiervan is 45 euro, alles inclusief.

Het festival wordt traditiegetrouw zondagmiddag afgesloten met een optreden van Marit & Friends. Succes is elke editie verzekerd!

In het weekend van 11-13 oktober wordt in Oudewater voor de vierde keer het Kamermuziekfestival gehouden. Artistiek leider Marit Vliegenthart heeft voor de vijf klassieke kamerconcerten juist veel jonge musici weten te vinden. Muzikanten van wereldniveau die met veel plezier in het kleine Oudewater willen laten horen dat klassieke muziek ook een feestje kan zijn. Nieuw is een culinair lunchconcert in samenwerking met Muziekhuis Oudewater. Kaartverkoop en info www.podiumoudewater.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden