Verhoogde concentratie tijdens het jubileumconcert. De jubilaris ging de muzikale uitdaging met succes aan, al lag de lat hoog. (Foto: Denise Blom)
Verhoogde concentratie tijdens het jubileumconcert. De jubilaris ging de muzikale uitdaging met succes aan, al lag de lat hoog. (Foto: Denise Blom) (Foto: Denise Blom)

Majestueus jubileumconcert 95-jarig Zingt Gode Lof

  Cultuur

Het zangkoor mag inmiddels dichtbij de honderd jaar oud zijn, maar het is zeker niet oud. Het Kruispunt bleek te klein om de grote hoeveelheid toegestroomd publiek voor het Jubileumconcert van Zingt Gode Lof van een zitplaats te voorzien.

Linschoten - Op haar meer dan respectabele 95-jarige leeftijd heeft de Christelijk gemengde zangvereniging zaterdagavond een niet te evenaren prestatie geleverd. Dirigent Alyde Touwen had duidelijk een grenzeloos vertrouwen in de te leveren prestatie van haar jubilerende Linschotense zangkoor. Niets was aan het toeval overgeleverd en ook het programma was op professionele wijze ingedeeld.
Met medewerking van drie solisten, een aantal musici en een verteller werd het werk 'The Promise' op meesterlijke wijze uitgevoerd. Het muziekstuk bestond uit meerdere aaneengesloten delen. De a capellagroep Double G die te gast was tijdens de concertavond, opende het programma waardoor de lat ook voor het Linschotense koor meteen hoog werd gelegd. Maar de jubilaris ging de muzikale uitdaging met succes aan en heeft haar visitekaartje met lof afgegeven.
Eigenlijk is het jammer dat dit concert een eenmalige gebeurtenis is geweest.

Shopbox

Meer berichten