Wie helpt mee om de Dorpsstraat in Linschoten op 9 september er weer uit te laten zien als vroeger?
Wie helpt mee om de Dorpsstraat in Linschoten op 9 september er weer uit te laten zien als vroeger?

Linschoten voor één dag terug in de tijd, wie helpt?

  Historie

Linschoten - Het thema tijdens Nationale Open Monumentendag (OMD) 2017 is 'Boeren, burgers en buitenlui'. Als het aan Vereniging Oud-Linschoten (VOL) ligt wordt de Dorpstraat op zaterdag 9 september voor één dag teruggebracht in de tijd. Maar om dat te kunnen realiseren is wel wat hulp nodig.
Na een oproep in dorpsblad 'Op 't dorp' hebben al diverse dorpsgenoten zich aangemeld. Zij zullen, gestoken in lang geleden gedragen oud-Hollandse streekkleding, met gebruiksvoorwerpen van toen, het historische dorpcentrum aankleden. Tot de jaren dertig van de vorige eeuw was een auto in Linschoten een bezienswaardigheid. Daar holde de jeugd achteraan en werd het werk voor stilgelegd. Een fiets was in die tijd een luxe. Als transportmiddel werden in die tijd o.a. pramen en paard- en wagens gebruikt. Voor een enkele figurant is tijdens OMD een kleine speelrol weggelegd. De overige deelnemers zullen gestoken in kleding van toen, in het oude dorp bezig zijn met gewone dagelijkse beslommeringen van dorpsbevolking uit de crisisjaren 20 en 30, waarin boeren, burgers en buitenlui voor de nodige reuring zorgden.
VOL zoekt naar vooroorlogse streekkleding, schoeisel en gebruiksvoorwerpen. Ook naar (Oud-)Linschotenaren jong en oud, die een bijdrage willen leveren om het Linschoten op 9 september op de kaart te zetten. Aanmelden en info: Jeannette Huizenga via 0348 417980, 06 202 484 26 of jeannette@jjhuizenga.nl.

Shopbox

Meer berichten