Expositie Holocaust Gerrit en Elly Snieder laten een paar fotopanelen vast zien. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)
Expositie Holocaust Gerrit en Elly Snieder laten een paar fotopanelen vast zien. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)

Expositie over holocaust vanaf 4 mei te zien

  Historie

Montfoort - Aansluitend aan de dodenherdenking op 4 mei zal er in het Kasteelplein 7 (ingang Swom Doe mee huis) in Montfoort een expositie te zien zijn over de holocaust. De expositie bestaat uit een serie fotopanelen die oorspronkelijk uit het wereldberoemde Holocaustmuseum Yad Vashem in Jeruzalem komen. Christenen voor Israël bewerkte de expositie voor het Nederlandse publiek. De expositie is door Evangeliegemeente Sion naar Montfoort gehaald en heeft als titel 'Shoah - Hoe was het menselijkerwijs mogelijk?'.

Het is de moeite waard om eens rustig te bekijken. "Het maakt ons bewust waarom we willen blijven gedenken aan deze zwarte bladzijde in onze geschiedenis", aldus Gerrit en Elly Snieder. "We konden de expositie precies in de periode rond de dodenherdenking en Bevrijdingsdag hierheen halen."

In de ruimte waar de Evangeliegemeente haar samenkomsten heeft hangen nu de fotopanelen en vertellen het verhaal van hoe de Jodenvervolging begon in Duitsland tot aan de bevrijding. "We zeggen vaak nooit weer, maar het blijft de vraag hoe het heeft kunnen gebeuren en of het nu weer kan gebeuren?" De expositie maakt je van deze vraag bewust.

De expositie is te bezichtigen op donderdag 4 mei van 20.30 tot 22.00 uur, op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur en zondag 7 mei van 12.30 tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Shopbox

Meer berichten