De brug over de Hollandse IJssel met de IJsselpoort in 1911. Maar ook nu geldt nog: Stapvoets rijden! (Archieffoto)
De brug over de Hollandse IJssel met de IJsselpoort in 1911. Maar ook nu geldt nog: Stapvoets rijden! (Archieffoto) (Foto: archief)

Unieke avond over oud Montfoort in herhaling

  Historie

Montfoort - De presentatie over Oud Montfoort op 15 maart was al snel volledig uitverkocht. Ook aan de zaal zijn geen kaarten meer beschikbaar. Toch hoeft niemand de unieke beelden over Montfoort te missen. Cultureel Montfoort organiseert een tweede avond op donderdag 17 mei om 19.30 uur in het Sint Joseph.

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn al te reserveren op www.cultureelmontfoort.nl. Tip: wees er snel bij, want ook nu geldt: vol is vol.

Stichting Cultureel Montfoort is erin geslaagd vier mensen bij elkaar te brengen die elk een onderdeel van de geschiedenis van de stad belichten. Peter Versloot start met de vroege geschiedenis van Montfoort aan de hand van prachtige gravures uit de periode 1500-1900. Vervolgens toont Fred de Wachter de - veelal verdwenen - winkeltjes van de binnenstad van de 19e eeuw aan de hand van oude foto's en kaarten. Het meest bijzondere gedeelte komt van Hans Bruijnel. Hij vertoont twee unieke films die door zijn vader zijn gemaakt. De eerste betreft een oude film uit de jaren '50 met beelden van verenigingen, scholen, straatlevens, brandweer en meer.. De tweede film is een kleurenfilm van omstreeks 1970. Adri van Rooijen toont deze avond fraaie ansichtkaarten met straatlevens. Er is ook een boekentafel, waar materiaal van oud Montfoort – boeken, gravure en ansichtkaarten - te koop is. Vanaf 19.00 uur is het mogelijk om alvast foto's te bekijken.

Shopbox

Meer berichten