Dick Daniëls bekijkt oude boeken. Elke bezoeker kan zaterdag 12 mei terecht bij een expert op het gebied van zijn meegebrachte spullen. (Foto: Vereniging Oud Linschoten)
Dick Daniëls bekijkt oude boeken. Elke bezoeker kan zaterdag 12 mei terecht bij een expert op het gebied van zijn meegebrachte spullen. (Foto: Vereniging Oud Linschoten) (Foto: Vereniging Oud Linschoten)

Zolderschatten in de hoofdrol

  Historie

In menig familie staat de zolder vol met erfstukken van oma, tante of neef. De waarde is meestal vooral gevoelsmatig. Soms is er meer bekend en worden de erfstukken niet voor niets bewaard en steeds doorgegeven aan de volgende generatie. De Vereniging Oud Linschoten is nieuwsgierig naar de zolderschatten van de Linschotenaar.

Linschoten - Daarom heeft de Vereniging Oud Linschoten een ochtend georganiseerd met een aantal experts op allerlei gebied. Zij zijn bereid om geheel onvoorbereid, uitsluitend op basis van hun parate kennis, meer te vertellen over de herkomst, het gebruik, de maker en soms ook de waarde van de kunstvoorwerpen die zij onder ogen krijgen.
Een aantal deskundigen die zijn uitgenodigd, heeft zich tijdens hun opleiding gespecialiseerd in het repareren en taxeren van antieke sieraden en zilverwerk. Andere deskundigen hebben hun ervaring opgedaan door het bezoeken van boedelveilingen, en hebben kennis van oude schilderijen. Weer anderen zijn lid van een klokkenvereniging of verzameld oosterse keramiek. Of zij bezoeken veel verzamelaarsbeurzen van boeken en prenten. Een vertegenwoordiger van de oudheidkamer uit Montfoort weet veel van streek en gebruiksvoorwerpen. Kortom iedere bezoeker zal terecht kunnen bij een expert passend bij zijn meegebrachte spullen. De omstanders hopen op hun beurt verrast te worden door de mooie verhalen. Het beloofd een ochtend te worden vol verrassingen.

Tussen 10.00 en 13.00 uur op zaterdag 12 mei staat de koffie klaar in het Dorpshuis de Vaart te Linschoten. Per persoon maximaal twee tot drie voorwerpen.

Shopbox

Meer berichten