Slingermuur (in Linschoten ‘slangenmuur’),  gemetseld halverwege de 18de eeuw, je loopt er zonder dat je er erg in hebt gewoon aan voorbij.
Slingermuur (in Linschoten ‘slangenmuur’), gemetseld halverwege de 18de eeuw, je loopt er zonder dat je er erg in hebt gewoon aan voorbij.

Prijsvraag: Wie wordt de Linschoter van het Jaar?

  Historie

Linschoten - Twee dagen hebben Dick van As, Dick Daniëls en Jan van Eck van Verenging Oud-Linschoten (VOL) door het dorp gefietst, zoekend naar oude segmenten voor een te houden virtuele speurtocht.

In het buitengebied werden bewoners van historische panden door de hond gealarmeerd. En dat kwam het stel goed uit want juist die Linschotenaren weten tot in detail te vertellen over het monument waarin zij wonen.

Ludiek prijsvraagje

Om wat meer oog te krijgen voor aanwezige historische onderdelen ooit aangebracht in monumenten waaraan we in het dagelijks leven onopgemerkt voorbij gaan, is door de mannen van de VOL een virtuele wandeling door oud-Linschoten gemaakt. Om publiek op gemoedelijke omgeving te testen op monumentenkennis, wordt aan de 'rondleiding' een ludiek prijsvraagje gekoppeld. Wie wordt de Linschoter van 2017.
Tijdens de Inloopochtend bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL) op zaterdag 11 februari wordt de virtuele wandeling getoond. Herkent u de details? Waar heeft u ze gezien. Het doel daarvan is verborgen details te ontdekken/herkennen om ze te kunnen 'doorgeven' aan volgende generaties. Om 10.00 uur staat de koffie klaar in het VOL-lokaal in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 40. Aanvang 10.30 uur. Gratis entree.

Shopbox

Meer berichten