Logo zenderstreeknieuws.nl


Nieuw trainingscentrum voor De Techniekschool

  Ingezonden

Terwijl veel praktijkgerichte leslokalen dichtgaan, opent De Techniekschool komend najaar in Woerden De Werkplaats. Het nieuwe trainingscentrum heeft alles in huis om basiskennis en –vaardigheden van techneuten bij te spijkeren. Dé oplossing voor bedrijven met een tekort aan goed geschoold technisch personeel.

In De Werkplaats geeft De Techniekschool dagopleidingen en avondcursussen op het gebied van mechanica, elektro- en besturingstechniek, hydrauliek en pneumatiek, elektronica en embedded software. Ze zijn toegespitst op het overdragen van essentiële technische kennis en vaardigheden en zeer praktijkgericht opgezet met proefopstellingen en lesmaterialen die aansluiten bij de werkvloer.

“Bedrijven constateren dat er minder fouten in de productie gemaakt worden als de basiskennis op de werkvloer verbetert. En dat leidt weer tot meer tevreden klanten,” zegt Roland Hollaar. Bedrijven kampen bovendien met een tekort aan goed geschoold personeel voor hun producten en machines die steeds complexer worden. “Door scholing kunnen zij nieuw personeel laten opleiden en/of bestaand personeel laten bijspijkeren.”

Met de komst van De Werkplaats aan de Edisonweg 11 in Woerden heeft De Techniekschool een op maat gesneden faciliteit. “In combinatie met het intensieve programma dat we speciaal hebben ontwikkeld, kunnen we bedrijven nóg beter van dienst zijn. We zijn trots dat zij voortaan ook in de Randstad een plek hebben om deze trainingen te volgen,” zegt Hollaar.

“Het is alsof je zo een fabriek binnen loopt,” omschrijft Hornman De Werkplaats. “Met zijn no-nonsens uitstraling heerst er een laagdrempelige sfeer. Alles is aanwezig om goede praktijktrainingen te kunnen verzorgen: ruimtes met hydraulische opstellingen, theorielokaal, kantine etc. De eerste contacten met bedrijven in de regio zijn gelegd. Iedereen is razend enthousiast en wil komen kijken.”

De Techniekschool is er voor techneuten die werken met complexe machines, voertuigen en mechatronica. Maar ook voor werkzoekenden die open staan voor een baan in de techniek. Het opleidingsinstituut is in 2009 door Roland Hollaar en Bart Hornman opgericht vanwege de aanhoudende vraag van het bedrijfsleven naar trainingen voor basisvaardigheden.

CONTACT: Roland Hollaar, 06-13257920, roland@detechniekschool.nl

                 Bart Hornman, 06-13257951, bart@detechniekschool.nl

De Techniekschool (kantoor), Vijzelmolenlaan 1, 3447GX Woerden

Reageer als eerste
Meer berichten