Logo zenderstreeknieuws.nl


Dinne van der Vlis tekent samen met vluchtelingkinderen in Athene.
Dinne van der Vlis tekent samen met vluchtelingkinderen in Athene.

Kunstenares schenkt halve opbrengst Atelierroute aan bootvluchtelingen

  Ingezonden

Zaterdag 2 en zondag 3 september wordt voor de 12e keer de open Atelierroute Lopikerwaard georganiseerd. Dinne van der Vlis houdt atelier in Papekop en doet mee. Haar opbrengst van die dagen gaat voor 50% naar Stichting Bootvluchteling.

De kunstenares licht toe: “Vorig jaar heb ik vrijwilligerswerk in Athene gedaan voor Stichting Bootvluchteling. In Griekenland zitten duizenden vluchtelingen vast in overvolle kampen. De vrijwilligers geven concrete en praktische hulp aan deze wanhopige en kwetsbare mensen op de vlucht. Sinds ik in Griekenland was, laten ze me niet meer los, vooral de kinderen niet. Daarom lijkt het me een goed idee de helft van wat ik tijdens de Open Atelierroute –hopelijk!- verkoop juist aan deze stichting te doneren.”

Ze vertelt dat Stichting Bootvluchteling besteedt donaties direct aan werkzaamheden ten bate van de vluchtelingen. Op een klein kantoor na met personeel dat het minimum loon verdient blijft er geen geld “aan de strijkstok hangen”.

Het werk van Dinne van der Vlis is kleurrijk, vaak groot van formaat (maar er is ook kleiner werk) en straalt veel plezier uit. Het adres van haar atelier is: Diemerbroek 50 3464 HS Papekop. Beide dagen van 11 tot 17 uur ontvangt ze u graag.

De Atelierroute Lopikerwaard vindt plaats in het prachtige Groene Hart. Van atelier naar atelier, lekker op de fiets (of met de auto natuurlijk) een kijkje nemen ‘achter de schermen’ van maar liefst 47 deelnemende kunstenaars.

Meer informatie

https://bootvluchteling.nl/athene-ontspanning-bieden-drukte/

www.atelierroutelopikerwaard.nl

https://bootvluchteling.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox