Logo zenderstreeknieuws.nl


Ook tijdens het feest ter gelegenheid van 750 jaar Oudewater lieten de leden en vrijwilligers zien wat zij in hun mars hebben met een prachtig djembéconcert op een ponton in de Grote Gracht. (Foto: archief Onderling Sterk)
Ook tijdens het feest ter gelegenheid van 750 jaar Oudewater lieten de leden en vrijwilligers zien wat zij in hun mars hebben met een prachtig djembéconcert op een ponton in de Grote Gracht. (Foto: archief Onderling Sterk) (Foto: Onderling Sterk)

Onderling Sterk twintig jaar bruisend

  Ingezonden

Oudewater - Veel Oudewaternaren kennen Onderling Sterk inmiddels wel. Volgend jaar bestaat de vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking 20 jaar en dat is zeker weten reden voor een feestje.

De vereniging heeft ieder jaar een marktkraam op de braderie van het Heksenfestijn waar mooie prijzen te winnen zijn. Ook tijdens het feest ter gelegenheid van 750 jaar Oudewater lieten de leden en vrijwilligers zien wat zij in hun mars hebben met een prachtig djembéconcert op een ponton in de Grote Gracht. Kortom Onderling Sterk timmert aardig aan de weg.
Voorzitter Mieke Stalvord is blij dat het zo goed gaat. "Wij hebben de laatste tijd best een paar leuke donaties gehad uit diverse geledingen van de Oudewaterse samenleving en samen met de opbrengst van de loterij geeft het ons armslag om eens een extra uitstapje te doen."
De naam Onderling Sterk zegt al waar de vereniging voor staat. ''Door de krachten te bundelen en samen een doel te hebben sta je sterk.''
Er zijn meerdere afdelingen in het land met elk hun eigen invulling. In Oudewater is het vooral een gezelligheidsvereniging waar mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden een keer in de maand op zaterdag bij elkaar komen om onder leiding van vrijwilligers een gezellige middag te hebben. "Hierbij moet je denken aan bingo, knutselen, spelletjes, een kookworkshop, muziekworkshop, kerstmiddag en nog veel meer", zegt Mieke lachend. "Een van de hoogtepunten was vorig jaar wel het concert van Nick en Simon in de Ziggodome. Wij zijn daar met een speciale rolstoelbus naartoe gegaan want een aantal leden is minder mobiel. Het was een geweldige avond waar we veel plezier gehad hebben. Maar we zijn bijvoorbeeld ook naar verschillende dierenparken, het Dolfinarium en Avifauna geweest. Geweldig toch! Ik zou bijna de kookgroep vergeten. Iedere maandagavond koken we onder leiding van twee vrijwilligers een gezonde, maar wel lekkere maaltijd. Onderling Sterk bruist van de activiteiten!''

De eerste activiteit van dit seizoen, de bingo op zaterdagmiddag 9 september van 14.00 tot 16.00 uur, is meteen een open middag. Degenen die nieuwsgierig zijn en mee willen doen of gewoon willen komen kijken, ook ouders en andere geïnteresseerden, zijn die middag van harte welkom. Wel graag even van tevoren opgeven bij Mieke van Uden, tel. 03480-562393 of via de email mcavanudenbax@hetnet.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox