Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Pixabay

Duurzaam Montfoort zoekt groot dak voor collectieve zonnepanelen

  Ingezonden

Montfoort/Linschoten - Duurzaam Montfoort wil volgend jaar een collectief zonne-energie project starten. Daarom wordt gezocht naar een schaduw- en onderhoudsvrij dak van ten minste 350 m2 in Linschoten of Montfoort. Hier wil Duurzaam Montfoort 15 jaar lang zonnepanelen op plaatsen.

De energie-ambassadeurs van Duurzaam Montfoort hebben zich verdiept in de mogelijkheden van zonne-energie en willen een zogenaamd Postcoderoos project gaan starten. Dit project is vooral bestemd voor inwoners die wel willen besparen op hun energierekening, maar die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen. Een Postcoderoos project is ook geschikt voor huurders, eigenaren van een monument en bewoners van een appartement. Als eerste stap gaat Duurzaam Montfoort nu op zoek naar een geschikt dak in Linschoten of Montfoort.

Ondernemers of particulieren die beschikken over een schaduw- en onderhoudsvrij (plat) dak op het zuiden en deze voor 15 jaar ter beschikking willen stellen aan een collectief zonne-energie project, kunnen een mail sturen naar info@duurzaammontfoort.nl. De energie-ambassadeurs van Duurzaam Montfoort nemen dan contact op.
Duurzaam Montfoort is zaterdag 23 september ook aanwezig op de Burendag in Linschoten om hun plannen toe te lichten.

Postcoderoos

In een Postcoderoos project zetten inwoners uit één ´buurt´ gezamenlijk een zonne-energie project op. Met ´buurt´ wordt bedoeld alle huisadressen die dezelfde postcode of een daaraan aangrenzende postcode hebben. Als er bijvoorbeeld in Montfoort (3461) een project wordt opgestart, mogen dus ook inwoners uit Linschoten (3461), Snelrewaard (3425), Harmelen (3481), De Meern (3444 en 3546), IJsselstein (3401, 3402 en 3403) en Benschop (3405) deelnemen. Op een kaart ziet dat gebied er uit als een ´roos´ van postcodes met in totaal zo'n 15.000 huishoudens.
De deelnemers worden lid van een energiecoöperatie. Gezamenlijk worden zonnepanelen aangeschaft. De leden kunnen gebruik maken van de Regeling Verlaagd Tarief en krijgen gegarandeerd 15 jaar lang een energie belasting korting. Ter indicatie: Eén gezamenlijk ingekocht zonnepaneel kost 300 tot 350 euro en de deelnemer bespaart 15 jaar lang 30 tot 35 euro per jaar.

www.duurzaammontfoort.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox