De Wulverhorst prolongeert Gouden Keurmerk in de zorg

  Ingezonden

Oudewater - 5 oktober 2018 was het dan zover. De auditor van Perspekt meldde dat hij over een half uur zou De Wulverhorst zou bezoeken. Het bezoek had maar één doel: toetsen of De Wulverhorst nog steeds voldoet aan alle criteria die een Gouden kleurmerk rechtvaardigt.

Elk jaar bezoekt een auditor ongepland De Wulverhorst. Tijdens dit bezoek heeft hij verschillende dossiers bekeken en heeft alle afdelingen bezocht. Hij heeft verschillende medewerkers en vrijwilligers gesproken. Op vrijwel alle onderdelen heeft De Wulverhorst de maximale score behaald.

De auditor was onder de indruk van sfeer en bejegening. Hij herkende de kernwaarden van de Wulverhorst (hartelijk deskundig en dichtbij) in de manier van en omgaan met bewoners, cliënten en elkaar. Hij benoemde dit expliciet, omdat hij het een compliment waard vond om in tijden waarin de zorgsector sterk verandert, deze kernwaarden in een relatief kleine en zelfstandige organisatie wordt vastgehouden.

Joyce Jacobs stelt vol trots dat De Wulverhorst en haar medewerkers en vrijwilligers niet voor niets specialisten zijn in het 'gewone'. ''Waarde toevoegen om het gewone leven te kunnen blijven. Dit doen binnen het eigen sociale netwerk, op een plek waar je je thuis voelt. Dat is wat ons drijft!''

Meer berichten