Concertfoto feb 2017
Concertfoto feb 2017 (Foto: eigen koorlid)

Gratis Choral Evensong Concert op Open Monumentendag

  Muziek

Heinenoordse zangers geven Choral Evensong Concert in Grote Kerk Oudewater!

Op D.V. zaterdagmiddag 8 september van 16.30 tot 17.45 uur geeft oratoriumvereniging Psallite Deo (uit Heinenoord) onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse een Evensong concert in de Grote of Sint Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1 te Oudewater.

Wie de Engelse koorcultuur wil begrijpen, moet Evensongs bezoeken. Juist in deze fraaie liturgische setting komen de koorschatten uit de rijke Engelse muziekgeschiedenis het beste tot hun recht. Een Evensong is een vesperdienst op de grens van middag en avond. In elke Anglicaanse kathedraal vormen de Evensongs een onderdeel van het dagelijkse liturgische geheel, als momenten van overdenking en bezinning, waarin muziek de voertaal is. De laatste jaren kent de Evensong in Engeland een sterke opleving, vooral onder de jongere generatie. Ook buiten de Engelse landsgrenzen wint de Evensong aan populariteit.

Veel componisten hebben in de loop der tijd kerkmuziek geschreven, bedoeld voor deze Evensongs. In deze Evensong beluistert u muziek van Engelse componisten als o.a. Sullivan, Stanford, Ebdon en Farrar. Prachtige hymns zoals “Sometimes a light surprises” (CP572) en “God, that madest earth and heaven” (CP15) staan ook op het programma. Psallite Deo wordt begeleid door Gerben Mourik op het orgel. Als reader werkt Lute Geert Verdouw mee aan deze Evensong. De kerk gaat al eerder open omdat om 15.00 uur een kinderconcert plaatsvindt met orgel en slagwerk. Toegang van beide concerten is geheel gratis. Allen hartelijk welkom!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden