<p>Het gouden paar Jan de Jong Gzn. en Wil van Leijen werd op 20 augustus 1970 opgewacht door een grote menigte bij het gemeentehuis. M&eacute;t erehaag. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)</p>

Het gouden paar Jan de Jong Gzn. en Wil van Leijen werd op 20 augustus 1970 opgewacht door een grote menigte bij het gemeentehuis. Mét erehaag. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Gouden paar wenst nog lange tijd samen te kunnen genieten

  Nieuwsflits

LINSCHOTEN - Jan de Jong Gzn. verkoos vijftig jaar geleden een huwelijk met Wil van Leijen boven een carrière bij de landmacht. Op 20 augustus 1970 werd het bruidspaar opgewacht door een grote menigte bij het gemeentehuis. Kraamverzorgsters, collega’s van de bruid vormden daar een erehaag. 

De bruidegom doorliep zijn werkzame leven bij Den Oudsten, Jan Folmer en Van Leijen voordat hij na een avondopleiding zijn eigen loodgietersbedrijf begon. Brandweerkorps Linschoten zocht versterking in de dorpssmid. Jan kon niet weigeren. “Het was een mooie tijd maar zo nu en dan best heftig”, vertelt Jan. De bruid was tot de geboorte van haar derde kind werkzaam in de kraam- en bejaardenzorg. Zij maakte bij de kraamgezinnen lange dagen om te zorgen voor moeder en kind, de kraamvisite en overige werkzaamheden om een gezin draaiende te houden. Het stel kreeg vier kinderen en geniet van de vier kleinkinderen. Als lid van de schietvereniging en brandweervereniging, een klein ambachtelijk loodgietersklusje, dagelijkse wandelingen en het kloven van hout zijn de dagen voor Jan zo om. Deze oppas oma, deelneemster aan koersbal, rolstoelwandelingen en Zingt Gode Lof-koorrepetities, verveelt zich geen moment. Hun wens is om nog lange tijd samen te kunnen genieten.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden