<p>V.l.n.r. Bianca Streng, Krista Stofberg en Roos Verkerk die samen de Poco Local pop-upstore organiseerden. (Foto: Margreet Nagtegaal)</p>

V.l.n.r. Bianca Streng, Krista Stofberg en Roos Verkerk die samen de Poco Local pop-upstore organiseerden. (Foto: Margreet Nagtegaal)

(Foto: Margreet Nagtegaal )

Poco Local Pop Up in leeg winkelpand

  Nieuwsflits

Vanwege de coronatijd hadden drie jonge zzp-ers wel zin om iets leuks te organiseren in de binnenstad van Oudewater. In een prachtig winkelpand hebben ze een zeer sfeervolle pop-up store gerealiseerd met bijna alleen maar Oudewaterse merken.

Oudewater – Bianca Streng, Roos Verkerk en Krista Stofberg hebben alle drie hun eigen bedrijf. Bianca is modeontwerpster en heeft een groot hart voor duurzaamheid. Ze heeft haar eigen label Studio Steelblue en verkoopt kleding hiervan in de pop-up store. “Iedereen kan voelen aan de stofjes en de kleding passen.” Roos Verkerk heeft een marketingbureau, Bureau Geroosterd.“In de pop-up store zijn veel categorieën vertegenwoordigd. Dat is leuk dat ze zich hier presenteren.” Krista Stofberg profileert zich als grafisch designer. Haar bedrijfje heet ‘Font of You´ en ze ontwerpt ook allerlei grafische blijmakers. De pop-up store ligt en hangt er vol mee. De drie ondernemers vonden elkaar in het plan om een pop-up store te organiseren. In totaal 20 duurzame, creatieve en unieke merken in de categorieën kleding, accessoires, uiterlijke verzorging, grafisch design, F&B en huis- & keukeninrichting. In het achtergedeelte van de winkel is er ruimte voor workshops en brand-events van eveneens duurzame en creatieve ondernemers. De workshops van de Luierotheek ‘De Groene BillenBode’, en alles over thee van ‘Bij Cato’ moeten vooraf aangemeld worden bij betreffende ondernemers. Daarnaast wordt er een aantal keer een Ladies Night georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan bij Poco Local en vanwege corona natuurlijk beperkt. Krista; “Het is zo leuk om te doen. We versterken elkaar als ondernemers.” Het is niet de intentie om een echte winkel te starten maar het is een project om henzelf en andere ondernemers meer op de kaart te zetten. Bianca vult aan: “Vanuit de ondernemers in de binnenstad kregen we veel respons. We konden tafels lenen en er was echt ‘de gunfactor’. In de shop staat ook een massagestoel waar gratis gebruik van mag worden gemaakt. Roos; “Iedereen is van harte welkom.”

Drie jonge ondernemers runnen in een leegstaand winkelpand aan de Wijdstraat 4 voor twee weken een pop-up-business shop genaamd Poco Local. Woensdag openen ze om 9.30 hun shop met veel duurzame merken uit Oudewater en promoting van bijzondere lokale ondernemers. In het pand zijn er naast de verkoop ook diverse workshops, brand-events en een ladiesnight. Geopend van 9 t/m 23 september van 9.30-17.30 en tijdens de koopavond op vrijdag tot 21.00. Verrassend, leuk en zeker een bezoekje waard!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden