Ook de Grote of Sint-Janskerk is open voor bezichtiging. Maar er is veel meer te doen in de stad. (Foto: archief Paul van den Dungen)
Ook de Grote of Sint-Janskerk is open voor bezichtiging. Maar er is veel meer te doen in de stad. (Foto: archief Paul van den Dungen) (Foto: C) Paul van den Dungen)

Montfoort in teken 'leermonumenten'

  Nieuwsflits

Tijdens Open Monumentendag in Montfoort zijn de belangrijkste monumenten weer opengesteld voor bezichtiging. Daarnaast is er een expositie ‘leermonumenten’ te zien en zijn er - zeker voor de jeugd - verschillende workshops. Voorafgaand is er vrijdag 11 september een Open Monumenten Klassendag voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen.

Montfoort - Een groep vrijwilligers heeft zijn uiterste best gedaan een ‘coronaproof’ programma in elkaar te zetten in het teken van het landelijke thema ‘Leermonument’. Zo kunnen onder meer de RK-kerk Johannes de Doper en en de Grote of Sint-Janskerk worden bezocht, maar ook in De Knoperij in de Keizerstraat is van alles te zien. De nieuwe expositie van Stichting Oud Montfoort, die aansluit bij het thema, neemt de bezoekers mee langs verschillende aspecten van ‘leren’. Daarnaast kunnen jong en oud op deze dag de mouwen uit de handen steken. Helaas heeft het Montfoorts Kunstenaars Collectief moeten besluiten hun workshops af te gelasten, maar bij de scouting op het Pastoor Spaanplein is iedereen welkom om knopen te leren leggen en om herinneringen op te halen. Tot slot is er speciaal voor kinderen de workshop ‘Als je van trommelen ‘hout’, doe dan mee!”. Deze muzikale activiteit onder leiding van Patrick Streng staat in het teken van leren marslopen en het maken van een echt trommelplankje. De workshop duurt circa 75 minuten en start om 10.15 en 11.45 bij De Knoperij. Aanmelden kan via omd@oudmontfoort.nl.

Openstellingen

Open voor bezichtiging zijn deze dag van 10.00 tot 16.00 uur de Grote of Sint-Janskerk, de Rooms-katholieke kerk Johannes de Doper, het Oude Stadhuis en molen De Valk.

Actuele info

Hoewel de organisatie natuurlijk hoopt dat alle activiteiten door kunnen gaan, blijft een en ander afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voor meer informatie en het meest actuele programma kunt u terecht op de website www.openmonumentendag.nl/comite/montfoort/.

Vertelconcert Oude Hollandse Waterlinie

Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert zaterdag 12 september om 11.00 uur in de RK-kerk Johannes de Doper een klassiek concert door het Barok-ensemble Camerata Capelle. Op het programma staan werken van onder anderen Purcell, Dowland en Telemann. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de rol van Montfoort in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, verteld door theatermaker Michiel van de Burgt. Toegang is gratis. Einde circa 12.00 uur.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden