<p>Een schoolklas</p>

Een schoolklas

(Foto: Hans van Oosterhoudt)

Nieuwbouw scholencomplex op locatie oude Hoflandschool

  Nieuwsflits

Het Montfoortse college stelt de gemeenteraad voor om het nieuwe scholencomplex uiteindelijk te bouwen op de locatie van de voormalige Hoflandschool. Daarvoor is het wel nodig om deze locatie te vergroten door de tennisvelden aan te passen. Ook is het wellicht nodig een hockeyveld te draaien.

Montfoort - De gemeente heeft de afgelopen tijd samen met de drie scholen Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan, en kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co intensief gewerkt aan de plannen voor het nieuwe scholencomplex. Ook is gesproken met de tennisvereniging en de andere omliggende sportverenigingen. Resultaat is dat er nu een voorstel ligt, waarover de gemeenteraad binnenkort een besluit neemt. Aanvankelijk zou het nieuwe scholencomplex verrijzen achter de sporthal Hofland, maar die ruimte bleek bij nader inzien te klein.
In het raadsvoorstel wordt de raad ook gevraagd om in stemmen met het verhogen van het krediet en het uitbreiden van het programma met opvang voor kinderen van 0-2 jaar.
Het voorstel wordt eerst besproken in de commissie van maandag 12 oktober. Naar verwachting neemt de gemeenteraad een definitief besluit op 26 oktober. Daarna worden omwonenden, sportverenigingen en andere belanghebbenden na het starten van de inspraak uitgenodigd om mee te denken over de plannen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden